Krayem tillbaka i Boråshallen

 

För närapå tre år sedan gjorde Omar Krayem sin senaste match i Boråshallen. Då som hemmafavorit i det svarta Boråslinnet. På onsdagskvällen är han tillbaka. Nu som suverän ledargestalt hos Basketligans nykomling Umeå BSKT.

Nykomlingen Umeå BSKT är mitt inne i en tuff vecka. Först bortamatch i Solnahallen mot Vikings på tisdagen. Sedan direkt till Boråshallen och match mot serieledande Borås Basket på onsdagen. Utan att passera Umeå. Att ta poäng i båda eller någon av dessa matcher är givetvis en otroligt svår uppgift för vilket lag som helst. Extra svårt för en nykomling. Men Umeå har tillräckligt med material för att lyckas.
 
 
Omar Krayem, som gör sin första match i Boråshallen sedan den 13 april 2012, leder i skrivande stund assistligan (6,79 assist). Hans lagkompis, Germaine Jordan, som Krayem själv varit med om att handplocka till Umeå, är just nu Basketligans främste poänggörare och returtagare (20,95 poäng och 10,53 returer). Krayem ligger på tredje plats i skytteligan (20,79 poäng).
 
 
Bakom dessa frontfigurer finns egna produkterna Egal Saleman, Johan Pierre och Albin Frank, västkustskytten Emil Salon, samt brittiske forwarden Kai Williams och jamaicanske centern Hugh Robinson som viktiga pjäser. Umeås bästa chanser ligger i att lyckas få stopp i försvaret och kontrollera de defensiva returerna, så att möjligheter till att springa, innan Borås samlat defensiven, uppstår.
 
 
Borås Basket har vunnit tre raka matcher inför onsdagskvällens drabbning med Umeå. Det är Södertälje, Solna och Norrköping som har fått vika sig för västgötarna. Hur man lyckats med detta försöker sig lagkapten Henrik Carlsson på att förklara (Youtube-intervju). Han funderar även på hur hemmapubliken kommer att ta emot sin gamle favorit och om matchen eventuellt kan komma att handla lite för mycket om matchupen Miller vs Krayem.
 

 
Borås Basket-Umeå BSKT spelas onsdagen den 14 januari kl 19:04 i Boråshallen.
 
 
Text/Intervju: Magnus Stråhle. Video: Thomas Garphammar/DANGAR. Foto: Christian Johansson/PAPAC.