Fjärde raka efter lite darr

 

Matchen mot Umeå var Omar Krayems stora återkomst till Boråshallen. Nuvarande superstjärnan i Borås, JJ Miller, var hans motståndare. Flest poäng i matchen var det också dessa två som gjorde. Krayem hade 26, medan Miller toppade honom med 27. Men viktigast; Miller hade segern på sin och Borås Baskets sida. 100-81 var slutresultatet i Borås fjärde raka segermatch.

Det kändes tydligt, redan från matchens inledning, att Borås Basket hade stort självförtroende när man tog sig an Umeå BSKT. Efter fem minuter ledde Borås med 15-9 och gästerna kallade sin första timeout. Sedan öste Adama Darboe och Chris McKnight på till 19-9, innan Umeå fick stopp. Nyckeln för Umeå, att springa på breaks, var något som Boråsförsvaret inte tillät. 29-16 stod det inför den andra perioden.
 
 
Borås Baskets coacher bytte friskt tidigt i matchen och laget behöll ledningen. När Darboe några minuter in i andra perioden drog i två raka treor så betydde det 37-21. Med 4:43 kvar stod det 42-25 och Jesper Gustavsson på Umeå-bänken tog sin andra timeout.
 
 
Någonstans där verkar Omar Krayem ha bestämt sig för att han måste scora mer. Ett trolleritrick senare stod han på straffkastlinjen. Och i nästa Umeå-anfall sänkte han en trea. Det räckte för att gästerna skulle närma sig lite, men hemmalaget hade ändå kontroll på grejerna och ledning med 55-39 efter halva matchen.
 
 
I den andra halvleken fortsatte Krayem att spela på sitt lekfulla sätt. Han 20:e poäng i matchen kom med sex minuter kvar av tredje perioden och gav 62-49.
 
 
Och mer spänning skulle det bli. Borås slarvade och när 6:26 återstod av matchen stoppade Krayem i en layup som betydde 76-71. Den ledning som en gång tycktes så stor och trygg var nu reducerad till ynka fem poäng.
 
 
Då klev rutinerade Mike Palm fram och fixade poäng. Chris McKnight stal två bollar och gjorde två poäng på ett break. Samuel Haanpää sköt i en toklång trea och Miller producerade poängen som gav Borås 85-73 och lite andrum. En Umeå-timeout senare var det Darboe, McKnight och Palm som ökade på ledningen till 94-78. Avgjort naturligtvis, eftersom endast två minuter återstod av matchen.
 
 
Duellen mellan JJ Miller och Omar Krayem? Tittar man på individuella poäng så var det dessa herrar som ledde sina lag. Krayem gjorde 26 och överträffades endast av Millers 27. Men viktigast; Borås vann sin fjärde raka match.
 

 
Borås Basket-Umeå BSKT: 100-81 (29-16, 26-23, 18-22, 27-20).
 
 
Poänggörare Borås: JJ Miller 27, Chris McKnight 21, Mike Palm 18, Adama Darbo 15, Samuel Hannpää 13, Hajzer Ismaili 2, Mattias Göransson 2, Henrik Carlsson 2.
 
 
Poänggörare Umeå: Omar Krayem 26, Kai Williams 17, Egal Saleman 14, Germaine Jordan 13, Hugh Robinson 9, Emil Salon 2.
 
Publik: 1407.
 

Text/Intervju: Magnus Stråhle. Video: Thomas Garphammar/DANGAR. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.