Seriefinal igen

 

De flesta har nog tappat räkningen på antalet seriefinaler som har spelats i årets Basketliga. Men med ett toppskikt bestående av hela sex lag, där alla kan slå alla, blir det lätt så. Nu är det dags för Borås Basket att ta sig an Södertälje Kings för tredje gången den här säsongen och för första gången på bortaplan.

Efter bortasegern mot Norrköping för en dryg vecka sedan tog Borås Basket över serieledningen. I tisdags var det så nära full omgång som Basketligan, med elva lag, kan komma. Alla utom Borås spelade och eftersom det är så jämnt mellan de sex främsta lagen så räckte det för att Borås skulle rasa till sjätteplatsen. Som tur var hade Borås hemmamatch redan dagen efter. I och med vinsten där, mot Umeå, så bar det av igen. Raka vägen till förstaplatsen. Där ligger Borås nu, med Norrköping Dolphins precis under och med Södertälje Kings på tredje plats. Alla tre har 28 poäng.
 
 
Därför är det åter igen okej att kalla lördagens matchup mellan Södertälje och Borås för en seriefinal. Men det ska kanske påpekas att detta är läget just nu, när denna text skrivs. LF Basket, Sundsvall Dragons och Uppsala Basket spelar redan under fredagskvällen och har alla chansen att nå 28 poäng. Norrköping spelar också fredagsmatch och kan nå 30 poäng innan Södertälje och Borås ens hinner värma upp.   
 
 
Borås Basket kommer till Täljehallen på lördagseftermiddagen med fyra raka vinster och gott självförtroende. Kings har bara fyra förluster den här säsongen. Två av dessa har kommit mot Borås.
 
 
Senast tvingades Borås klara sig utan Simon Gunnarsson och Christian Maråker. Gunnarsson lär missa även denna match, medan det för Maråker ser mer hoppfullt ut. Fredrik Andersson är långtidsskadad och har ersatts av Mattias Göransson.
 
 
Södertälje Kings-Borås Basket spelas lördagen den 17 januari kl 17:04 i Täljehallen och visas live i WebbTV (PPV). Länken finner du nedan.
 
  
 
Text: Magnus Stråhle. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.