Person ersätter

 

Henrik Carlsson är knäskadad och det är osäkert om Mattias Göransson kan vara med efter matchen mot EcoÖrebro. Då värvar Borås Basket en ny spelare. Andreas Person var namnet och basketursprunget har han i Uppsala. Imorgon (onsdag) anländer Person till Borås, som ersättare på guardpositionen.

Det var i bortamatchen i lördags som Henrik Carlsson skadade sitt högra knä. Vid den första undersökningen tappades vätska ur Carlssons knä, varpå man upptäckte att det fanns blod i vätskan. Detta är något som brukar indikera att något har gått sönder. Risken finns att säsongen kan vara över för Carlssons del.
 
 
Samtidigt är Mattias Göranssons situation osäker. Göransson, som kom in som ersättare till knäskadade Fredrik Andersson, gjorde comeback den 30 december och har hunnit med fem matcher. Det har blivit fyra segrar och en förlust med Göransson i laget. Men han har praktiktjänst att genomföra och det är oklart om han kan spela mer efter matchen mot EcoÖrebro på torsdag.
 
 
Att Andersson missar resten av säsongen står klart. När det gäller Carlsson och Göransson vet man inte med bestämdhet. Men sportchef Jonas Larsson vill inte chansa.
 
 
-Vi vet inte hur allvarlig Henkes skada är ännu. Och med Mattias vet vi inte vad som händer efter Örebro-matchen. Men eftersom transferfönstret stänger 31 januari så vill vi inte chansa. Tänk om ingen av dem kan spela mer, säger Jonas Larsson.
 
 
Efter matchen i lördags började Larsson titta intensivare på spelarmarknaden. Ganska snabbt kom han fram till att Andreas Person (tidigare Jämtland, LF Basket, Uppsala och slovenska Helios) fanns tillgänglig och slog till. Person är en 190 centimeter lång guard som ser ut att kunna passa väldigt bra ihop med JJ Miller och Adama Darboe på bakplan.
 
 
-Med Andreas Person blir vi ett kvickare lag. Trots hans unga år är Andreas en relativt rutinerad spelare, bl.a. med spel i landslaget på meritlistan. Han är en bra playmaker och en stark resurs i försvaret. Andreas blir en förstärkning inför slutspurten av grundserien och senare i slutspelet, kommenterar Larsson.
 
 
Om allt går som det ska landar Person på Landvetter under onsdagen, tränar med laget under eftermiddagen och finns tillgänglig för spel lagom till matchen mot EcoÖrebro på torsdagskvällen.
 
 
Text: Magnus Stråhle. Foto: Privat.