Hitta tillbaka till farten

 

Borås Basket har haft det svårt i de senaste två matcherna. En väldigt knapp vinst hemma mot tabellens tia EcoÖrebro i förra veckan och så förlust borta mot nian Umeå i tisdags. Detta var givetvis inte enligt coach Pat Ryans planer och enligt nye lagkaptenen Chris McKnight måste laget hitta tillbaka till farten.

Att förlora är aldrig roligt. När det sker mot lag som man normalt ska besegra så svider det naturligtvis ännu mer. Borås Basket spelade oinspirerat i andra halvlek mot EcoÖrebro förra torsdagen. Det som såg ut att bli en trygg seger rasade ihop under matchens andra hälft. Borås vann visserligen matchen i slutändan, men bara med två poäng.
 
 
I tisdags var det dags att studsa tillbaka och visa hur basket ska spelas. Tyvärr gick det precis tvärtom. Hemmalaget Umeå dominerade stundtals och rycket på 15-0 i tredje perioden blev för mycket för Borås. Förlusten var ett faktum.
 
 
Där står Borås Basket nu, inför fredagskvällens hemmamatch mot Solna Vikings. Borås har visserligen slagit Solna två gånger under säsongen, men det är ändå ett tufft läge. ”Man spelar som man tränar”, sa stjärnguarden JJ Miller under veckan. Om det stämmer så är det bara att hoppas att träningarna har varit bra.
 
 
Inför matchen mot Vikings ställde nye lagkaptenen Chris McKnight upp på en intervju. Trots den senaste tidens svårigheter var McKnight positiv. Han pratade bl.a. om att laget måste flytta bollen mellan sig snabbare och vara konsekventa. Ta del av hela intervjun här.
 

 
Borås Basket-Solna Vikings spelas fredag den 30 januari kl 19:04 i Boråshallen.
 
 
Text/Intervju: Magnus Stråhle. Video: Thomas Garphammar/DANGAR. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.