Derbydags i Boråshallen

 

Nässjö ligger bara en och en halv timme från Borås och det är helt naturligt att matcherna mellan Borås och Nässjö med åren har fått derbykaraktär. Tisdagskvällens match är första gången som Nässjö besöker Boråshallen sedan premiären i början av oktober. Den gången vann Borås. Frågan är om laget ska lyckas med en repris.

I fredags kväll var Borås Basket riktigt igång. Hemmamatch mot Solna Vikings och det var passion på hög nivå hos alla Boråsare. Tempot i matchen var starkt uppskruvat och Borås gled tidigt ifrån. En stund i tredje perioden ledde hemmalaget med hela 60-30. Tillslut stannade det på 87-67, inklusive en rejäl boost för självförtroendet hos Borås Basket.
 
 
Om man ska lyckas lika bra mot KFUM Nässjö så vill det till att man analyserar vad som gjordes bra och hittar ett sätt att göra om bedriften. Borås-stjärnan JJ Miller har koll på läget och vet hur man blir framgångsrik.
 

 
Borås Basket-KFUM Nässjö spelas tisdagen den 3 februari kl 19:04 i Boråshallen. I halvtid möts de båda föreningarnas P04-lag.
 
 
Text/Intervju: Magnus Stråhle. Video: Thomas Garphammar/DANGAR. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.