Borås utmanar serieledande Dolphins

 

Efter raka segrar mot Örebro, Solna, Nässjö och Södertälje är Borås Basket nu i en position med möjlighet att ta över tabellens förstaplats. Då krävs seger mot serieledande Norrköping hemma i Boråshallen på tisdagskvällen.

Getingboet i Basketligans tabelltopp består bland annat av tre lag på lika många poäng. Innan tisdagens matcher är Norrköping Dolphins etta, Uppsala Basket tvåa och Borås Basket trea. Det som skiljer lagen åt just nu är antalet segrar inbördes. Norrköping har tre segrar (två mot Uppsala och en mot Borås). Uppsala har också tre segrar (två mot Borås och en mot Norrköping). Borås har två segrar (båda mot Norrköping). När Borås tar emot Norrköping hemma i Boråshallen, samtidigt som Uppsala inte spelar alls, så är det läge för maktskifte i Basketligans tabell. Vid hemmaseger blir Borås Basket ny etta.
 
 
Inför matchen blev det en intervju med Christian Maråker – mannen som hade 33 poäng, tio returer och fem assists i segermatchen mot Södertälje Kings i lördags.
 

 
Text/Intervju: Magnus Stråhle. Video: Thomas Garphammar/DANGAR. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.