Karriären kan vara över för Basketligans meste lirare

 

I mitten av januari skadade Henrik Carlsson, Basketligans meste lirare, höger knä under en match med sitt Borås Basket. Man befarade att något i knät hade gått sönder. Idag kom domen. Främre korsbandet är av. Läkarna rekommenderar operation. Därmed är säsongen definitivt slut för Carlsson. Kanske även karriären.

Henrik Carlsson är inne på sin femtonde säsong i Basketligan. På den fronten finns det ingen aktiv spelare som toppar honom. Men nu kan det vara över. Knäskadan som Carlsson ådrog sig under en match den 17 januari visade sig vara allvarlig. Efter den magnetröntgen som genomfördes den 6 februari står det klart att främre korsbandet i Carlssons högra knä är av. Läkarna rekommenderar operation följd av rehabiliteringsträning.
 
 
-Jag var förberedd på det värsta men det är ändå tungt när man väl får beskedet. ”Det var det det”, liksom. Det har inte hunnit sjunka in riktigt hos mig, säger Henrik Carlsson.
 
 
Det är ingen tvekan om att säsongen är körd för Carlsson. Om skadan även sätter stopp för hans vidare karriär som basketspelare är inte säkert däremot.
 
 
-Läkarna rekommenderar operation. Oavsett som jag ska satsa vidare som basketspelare eller om jag ska göra något annat. Jag stänger inga dörrar än, men just nu lutar det väl åt att jag lägger skorna på hyllan, säger Carlsson.
 
 
Text: Magnus Stråhle. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.