Borås vinnare inför Basketfesten

 

EcoÖrebro borta kan tyckas vara en enkel match. Sanningen är att det krävs full fokus och energi till max för att bärga segrar även i Örebros Idrottshus numera. Borås klarade uppgiften och går nu in som vinnare i Basketfesten och matchen mot LF Basket på tisdag.

Borås Basket presterade en okej första period. Men kanske inte på nivå som man borde mot EcoÖrebro – ett lag som är fastlaglat i Basketligans nedre region. 23-26 efter en period var det man hade att förhålla sig till.
 
 
Andra perioden inleddes med en skön Mike Palm-trea. Adama Darboe följde upp med ytterligare en trea. JJ Miller stod sedan för layupen som tvingade EcoÖrebro till timeout. Då var 1:51 av andra perioden spelad och ställningen var 30-36. 
 
 
Lagen följdes sedan åt under större delen av perioden, men Samuel Haanpääs trepoängare fastställde halvtidsresultatet 42-50. Detta gav andrum till Borås.
 
 
”On pace” för 100 poäng alltså. Något som brukar båda gott för Borås. Men andra halvleken skulle komma att bli långsammare. I den tredje perioden var matchen faktiskt ganska trött. Tills i slutet. Då satte Chris McKnight en trea som betydde 58-71 inför den sista perioden.
 
 
EcoÖrebro tog sats för en sista kraftansträngning och tog matchen till 76-83 med knappa tre minuter kvar. Där och då visade Eco att Örebro inte är något ställe dit man åker och bara hämtar poäng längre.
 
 
I slutet var dock Borås för bra. Med 51,4 sekunder kvar satte JJ Miller en reverse-layup till 76-85. Och detta blev för mycket för Örebro att hämta in. Borås Basket vann matchen med 78-85 och kan nu satsa allt på tisdagen Basketfest, då man möter LF Basket hemma i Boråhallen.
 
 
EcoÖrebro-Borås Basket: 78-85 (23-26, 19-24, 16-21, 20-14).
 
 
Poänggörare Eco: Darris Santee 15, Johan Löfberg 13, Michael Ojo 12, Miklos Szabo 11, Randall Hanke 10, Brandon Barton 9, Sean Smith 3, Mikael Axelsson 3, Cliff Colimon 2.
 
 
Poänggörare Borås: JJ Miller 17, Christian Maråker 16, Samuel Haanpää 15, Mike Palm 14, Chris McKnight 10, Adama Darboe 7, Andreas Person 5, Hajzer Ismaili 2.
 
 
Text: Magnus Stråhle. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.