Jämtland vs Borås på O’Learys

 

Knappt tre veckor av grundserien återstår och dessa är viktiga. Seriesegern är fortfarande inom räckhåll för Borås Basket om laget lyckas prestera bra i slutomgångarna. Bortamatchen mot Jämtland på tisdagskvällen är givetvis lika viktig som någon annan och den ser du ihop med andra supportrar på O’Learys i Borås.

Jämtland Basket borta (WebbTV på O’Learys)
Solna Vikings borta
Jämtland Basket hemma
Uppsala Basket hemma
KFUM Nässjö borta (i Jönköping)
Sundvall Dragons hemma
 
 
Så ser det ut. Sedan är grundserien är över och vi har både sluttabell och kvartsfinalmatchups på papper. För Borås Basket finns ingen anledning att inte satsa allt på att bli etta. Men skulle detta inte lyckas så bör man veta att andraplatsen är väldigt mycket bättre än tredje.
 
 
Varför? Jo, eftersom årets Basketliga utvecklats till att innehålla ett övre skikt bestående av sex väldigt jämna lag så vill man gärna undvika att möta något av dessa redan i kvartsfinalrundan. De lag som placerar sig som etta och tvåa i tabellen ser ut att få möta Nässjö eller Solna. För Borås är Nässjö en kortare resa än t.ex. LF skulle innebära. Solna i sin tur är en motståndare som passar Borås bättre än t.ex. Uppsala.
 
 
Allt detta är spekulationer såklart. Men är det inte just det som är härligt vid den här tiden på året? Detta och att varenda match blir betydelsefull. Till och med bortamatchen mot Jämtland. Vi som gillar att följa laget gör det tillsammans på tisdagskvällen. På O’Learys vid Resecentrum sänds matchen live. Dessutom kan man ta del av restaurangens After Work-priser. Boka bord på telefon: 0736-88 15 61.
 
 
Text: Magnus Stråhle.