Vikings blir tuffa

 

Om det var svårt mot Jämtland i tisdags så är fredagskvällens uppgift inte lättare. Solna Vikings såg nämligen till att döda Sundsvall Dragons hemmasvit på tolv segrar i tisdags. Något som man inte gör i en handvändning. Men. Borås bör ha mentalt övertag i och med de tre segrarna man tagit mot Solna på tre försök den här säsongen.

Fyra vinster på de senaste tio matcherna, med tre segrar på de senaste fem. Så ser det ut för Solna Vikings när klubben tar emot Borås Basket på fredagskvällen. Borås har exakt samma facit på senaste tio och senaste fem. Men när Borås och Solna har mötts så är det Borås som har vunnit varje gång. Tre av tre hittills.
 
 
Vikings lag är inte dåligt på något sätt. Spanjoren Miguel Montanana, islänningen Sigurdur Thorsteinsson och amerikanen Kenny Williams fyller tresekundersområdet med kropp och statistikpappret med returer och poäng. Nu har de även fått Alexander Lindqvist tillbaka och det gör dem bara ännu bättre, bredare och spetsigare. På bakplan har man duktige rookien Tim Schüberg, fältherren James Washington och f.d. landslagsmannen och Solna-ikonen Serkan Inan. Lillebror Erkan Inan hade korttidskontrakt med Vikings under januari månad och har nu förlängt. Inte heller något som gör laget sämre.
 
 
Så Borås Basket får verkligen se upp och prestera på bästa nivå om man inte vill skapa en förlustsvit (två i rad) på fredagskvällen. Matchen går inte att se i WebbTV. Däremot kommer det att twittras friskt från Solnahallen – Twitter.com/BorasBasket.   
 
 
Text: Magnus Stråhle. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.