Prestigematch mellan Borås och Uppsala

 

 

Borås Basket mot Uppsala Basket är en spännande matchup både på och utanför basketplanen. Torsdagskvällens möte blir extra laddat i och med att lagen ligger på tabellpositioner som skulle göra dem till motståndare i en kommande kvartsfinalserie.

Om Basketligans tabell, som den ser ut idag, skulle stå sig efter den 13 mars så blir det Borås och Uppsala som möts i en av fyra kvartsfinalserier. Därför är det lite extra kittlande att dessa två lag möts i Boråshallen på torsdagskvällen.
 
 
Men det hände grejer i Basketligan på tisdagskvällen också. Grejer som får Borås Baskets coacher och spelare att hoppas på mer. Det var nämligen så att både ettan Norrköping och tvåan Södertälje förlorade på hemmaplan. Därmed är Borås endast två poäng efter tätduon. Och eftersom Norrköping och Södertälje möts i den sista omgången så kommer något av lagen att tappa poäng igen.
 
 
För Borås gäller det att vinna de sista tre matcherna. Om man lyckas med detta, som för övrigt inte är någon lek, så placerar man sig minst tvåa. Andraplaceringen i sluttabellen ger hemmaplansfördel i både kvarts- och semifinal (och i final om tabellettan inte når dit).
 
 
Inför matchen mot Uppsala pratade den före detta Uppsala-spelaren Andreas Person om detta och en del annat.
 

 
Notera: Uppsala har vunnit mot Borås i två av två matcher den här säsongen. För Borås Basket är det av vikt att visa för sig själva och för hemmapubliken att man kan vinna mot Uppsala innan slutspelet drar igång.
 
 
Text/Intervju: Magnus Stråhle. Video: Thomas Garphammar/DANGAR. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.