Viktiga poäng i potten när Basketligan intar Jönköping

 

KFUM Nässjö har, tillsammans med Sanda Basket och Forum Basket, flyttat sin hemmamatch mot Borås till Jönköping. Borås Basket reser till matchen med både maskot och 80-talet supportrar i släptåg, men tro inte att det handlar om jippo. Kvällen har viktiga poäng i potten och Borås Basket är fast beslutet om att resa hem med dessa i bagaget.

Det har blivit dags för den näst sista spelomgången för Borås Basket i 2014/15 års upplaga av Basketligan. Etta och tvåa i serien är Norrköping Dolphins och Södertälje Kings. Båda klubbarna har tjänat ihop 48 poäng på 32 matcher. Borås Basket är trea med sina 46 poäng på 32 matcher.
 
 
Endast två omgångar återstår innan serien är färdigspelad. Norrköping har bottenlaget Jämtland hemma på tisdagskvällen, bör vinna den matchen och stå på 50 poäng inför den sista omgången. Samtidigt möter Södertälje tabell jumbon EcoÖrebro borta. De bör heller inte ha några problem med att vinna och komma upp i 50 poäng. Oturligt för Borås kan tyckas, men lyckligtvis möts just Norrköping och Södertälje i den allra sista omgången – på fredag. Om Borås kan klara av Nässjö på tisdagskvällen och stå på 48 poäng inför sista matchen så pekar alltså mycket på att man har chansen att nå andraplatsen. Då krävs seger även mot Sundsvall. Men det är ett kommande kapitel.
 
 
 
Ca 80 supportrar har anmält sig till supporterresan till Jönköping, något som i allra högsta grad kan bli viktigt för Borås Baskets chanser mot KFUM Nässjö. Och som om detta inte vore nog så finns maskoten Balldy med på resan. Han kommer att gå en match i matchen mot Nässjö-maskoten Ally Optic. Det ser ut att bli en härlig kväll när Basketligan intar Jönköping.
 
 
Text: Magnus Stråhle. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.