Borås gjorde jobbet mot Nässjö i Jönköping

 

Det krävdes seger av Borås Basket om chansen till klättring i tabellen skulle leva till fredagen. En laginsats från Borås gjorde att man klarade av det, även om Nässjö stretade emot bra. 20 poängs skillnad i början av fjärde perioden var tillräcklig kudde och Borås segrade med 77-88.

KFUM Nässjö fick en bra start på matchen och hade ledningen med 9-8 efter 3,5 minuter. Men med Borås Basket var det ingen större fara. Efter fem minuter hade man nämligen tagit över kommandot och hade 9-11.
 
 
Strax därefter var det Nässjös tur igen. Hemmalaget presterade en run på 6-0 till 15-13. En glädje som JJ Miller och Mike Palm snabbt förstörde med en egen run på 0-6 fram till 15-19. Slutminuten i perioden såg ut att bli Nässjös då man ledde 20-19 fram till periodsignalen ljöd. Men JJ Miller hade hunnit skicka iväg en trea från hörnet. När den swishade ner i nätet fastställden den periodsiffrorna till 20-22.
 
 
Borås var rätt bra i början av andra perioden. Ledde hela tiden med några poäng. Men efter några minuter tog Nässjö över. Spelade inspirerat med högljudda hemmapubliken i ryggen och tog ledning med 40-39 efter 7,5 minuter av perioden. Var matchen på väg åt Nässjös håll?
 
 
Nja. Chris McKnight ville annat. Han stal bollen och dunkade i 42-43. Andreas Person ville också massor när han utmanade både Wictor Grenthe och Adnan Kadrispahic i luften. Person hängde kvar längst och lade bollen i korgen. Bonuskastet satte han också säkert till 44-46. Perioden avslutades av Mike Palm och JJ Miller. En enkel passning från Palm till Miller fastställde halvtidssifforna till 44-48.
 
 
I den tredje perioden kom Borås Basket ut med ett större lugn och ett mer harmoniskt intryck. Poängmässigt gick det också bättre. Adama Darboe såg plötsligt ut som han gjorde i EuroChallenge och Borås drog ifrån. Som mest var ledningen uppe i 17 poäng, just efter en trea från Andreas Person. Det stannade dock på 60-75 efter tre perioder.
 
 
I den fjärde perioden dröjde det inte mycket mer än en minut innan Borås hade en 20-poängsledning och Nässjö-coachen Nemanja Jovanovic hade kallat timeout. Resten av perioden var det Nässjö som jagade, rätt förtjänstfullt. Men Borås-ledningen var för stor. I slutet behöll gästerna lugnet och kunde segra med 77-88 och fortfarande hålla chansen till klättring i tabellen vid liv.
 
 
KFUM Nässjö-Borås Basket: 77-88 (20-22, 24-26, 16-27, 17-13).
 
 
Poänggörare Nässjö: Brenton Butler 24, Aleksa Solevic 16, Wictor Grenthe 13, Masse Doumbe 7, Karim Wazzi 4, Goran Pantovic 4, Dartaye Ruffin 4, Abdou Medjedoub 3, Kristian Heder-Ternell 2.
 
 
Poänggörare Borås: JJ Miller 17, Mike Palm 16, Adama Darboe 13, Andreas Person 12, Christian Maråker 12, Samuel Haanpää 11, Chris McKnight 7.
 
 
Publik: 1204.
 
 
Text: Magnus Stråhle. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.