Vinna och bli tvåa

 

Fredagskvällen i Boråshallen innebär Borås Baskets sista match i årets grundserie. Utgångsläget är tabellens tredjeplats. Målet? Att klättra en placering. Och det är bara vinst som gäller när man ställs mot Sundsvall Dragons. Om Borås Basket lyckas får man möta Solna Vikings i kvartsfinalen. Misslyckas man så väntar Uppsala Basket.

Adama Darboe hade sin kanske bästa period av säsongen när Borås Basket tävlade i EuroChallenge under november och december. I tisdagskvällens match mot Nässjö syntes glimtar av den formen. Är det nu han ska plocka fram den på riktigt? Det vore passande i så fall. För nu gäller det mycket. Först i fredagskvällens match mot Sundsvall Dragons. Vid seger blir Borås tvåa och får Solna i kvarten. Vid förlust ligger man kvar på tredjeplatsen och tvingas möta Uppsala i den första omgången. I nästa steg är det slutspel som gäller. Allt drar igång tisdagen den 17 mars (i Boråshallen).
 
 
Darboe intervjuades inför fredagens match. Så öppna nu ögon och öron och ta del av vad han hade att säga.
 

 
Borås Basket-Sundsvall Dragons spelas i Boråshallen fredagen den 13 mars, med uppkast 19:04.
 
 
Text/Intervju: Magnus Stråhle. Video: Thomas Garphammar/DANGAR. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.