Kvitterat och Borås har fortfarande inte vunnit borta

 

Solna Vikings kom väldigt laddat till kvartsfinal 2 i Solnahallen. Borås Basket kanske lite för relaxade efter 30-poängssegern i tisdags? Även om Solna hade kommandot och ledde med 14 poäng i början av fjärde perioden så gjorde Borås match av det i slutminuterna. Men Solna var bäst den här kvällen och kvitterade till 1-1 i matcher.

Efter 91-61 i den första kvartsfinalmatchen kunde man tänka sig ett par saker. Det ena var att Solna skulle vara ett uppgivet lag. Det andra var att Borås kanske skulle vara lite för avslappnade. Det senare verkade stämma. Det tidigare inte alls. Vikings vann första perioden med hela 25-16.
 
 
Om vi delar upp andra perioden i tre delar så ägde Vikings den första och den sista. Däremellan lyckades Borås, mycket tack vare bra offensivt spel av Andreas Person, krympa underläget till två poäng. Solna drog ner tempot i slutet av halvleken och avslutade starkt. 44-36 inför andra halvleken betydde att det fanns en del att jobba på för Pat Ryans gäng.  
 
 
Matchen fortsatte att svänga i den tredje perioden, men när det tio minuterna var över hade lagen spelat 18-18. Avståndet inför fjärde perioden var alltså fortfarande åtta poäng ner för Borås.
 
 
I den fjärde perioden tog Solna ett hårt grepp om matchen. Alex Lindqvist och Miguel Montanana sänkte en varsin trea direkt och Solna skaffade sig en 14-poängsledning. Men Borås är ju trots allt laget som har förmågan att producera mycket på kort tid. Med en minut kvar stod det 77-74 och det var match igen.
 
 
Chris McKnight fick bollen på lowpost och ville ta Alex Lindqvist till korgen. Lindqvist stod emot, brutalt framåtlutad med hela sin tyngd mot McKnight. Det blev stegfel. Där kändes det som att matchen definitivt avgjordes. Borås hade en sista chans, men det var ett halvplansskott från JJ Miller på slutsignalen. Även om Miller stått för ett och annat sista-sekunden-avgörande förut så var för svårt. Solna vann och har nu kvitterat kvartsfinalserien.
 
 
På söndag 16:04 spelas kvartsfinal 3 i Boråshallen.
 
 
Solna Vikings-Borås Basket, kvartsfinal 2: 79-76 (25-16, 19-20, 18-18, 17-22).
 
 
Poänggörare Vikings: James Washington 18, Tim Schüberg 14, Miguel Montanana 13, Alex Lindqvist 12, Sigurdur Thorsteinsson 9, Serkan Inan 3.
 
 
Poänggörare Borås: Andreas Person 24, Christian Maråker 20, Chris McKnight 13, JJ Miller 12, Adama Darboe 7.
 
 
Text: Magnus Stråhle. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.