Slutspel på riktigt

 

Efter Borås Baskets utklassningsseger i kvartsfinal 1 var det inte många som trodde att Solna skulle mäkta med att vinna i kvartsfinal 2. Men Solna kom till match med rätt inställning, kämpade i 40 minuter och presterade mycket bra basket på vägen till 79-76 och 1-1 i matcher. På söndagseftermiddagen väntar kvartsfinal 3 i Boråshallen.

Den som tror att slutspelsbasket är något som man bara kan promenera igenom tror fel. Det visade Solna Vikings i fredags då man följde upp 30-poängsförsluten i kvartsfinal 1 med att vinna kvartsfinal 2 på hemmaplan (79-76). För Borås Basket betydde det 17:e raka slutspelsförlusten på bortaplan.
 
 
Kanske är det viktigare än man kan tro med hemmaplansfördel? Nu är det åtminstone klart att kvartsfinalserien mellan Borås och Solna går till minst fyra matcher.
 
 
Tredje matchen spelas i Boråshallen (16:04) på söndag. En av Borås bästa i kvartsfinal 2 var Andreas Person. Han svarade mycket ärligt på vad som skedde i Solnahallen och vad vi har att vänta i kvartsfinal 3 i Boråshallen.
 

 
För den som inte har möjlighet att komma till Boråshallen så sänds matchen på borasplay.se och kostar 79 kr.
 
 
Text/Intervju: Magnus Stråhle. Video: Thomas Garphammar/DANGAR. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.