Borås reser till Solna för kvartsfinal 4

 

Idag vid lunchtid bär det av till Solna för andra gången på fem dagar. Dags för kvartsfinal 4 den här gången och med lite flyt kanske Borås kan vinna och avancera till semifinal redan ikväll. Men i vägen för detta står Vikings – ett farligt lag som hugger direkt om man inte är på sin vakt.

Kvartsfinalserien mellan Borås Basket och Solna Vikings har pågått i en vecka. Tre matcher har lagen klarat av. Borås vann match 1 och 3, båda på hemmaplan. Match 2, som spelades i Solna, vann Vikings.
 
 
Så här ser det ut om man sammanfattar en del av poängstatistiken efter tre kvartsfinalmatcher:
 
 
Lag
Borås Basket
Solna Vikings
Poäng
266
221
Poäng av första fem
213
179
Poäng av avbytare
53
42
Mest poäng i rad
19
23
Största ledning
34
12
Poäng i tresekundersområdet
132
104
Trepoängare
18/52 = 35%
28/87 = 32%
Straffkast
39/46 =85%
22/33 = 67%
 
 
Skador: Borås Basket, som varit väldigt förskonade från skador under flera säsonger, har under 2014/15 haft desto mer oflyt på den fronten.
 
 
Sedan tidigare är Fredrik Andersson och Henrik Carlsson borta med korsbandsskador. Båda är nu opererade och ersatta med sena värvningen Andreas Person.
 
 
I kvartsfinal 3 var Christian Maråker borta med en bristning, som han ådrog sig i ena vaden under kvartsfinal 2. Mike Palm, som är 35 år, gick i Maråkers ställe hela 35 minuter. Hur mycket orkar han med bara en dag mellan kvartsfinalerna?
 
 
Glädjande var dock att Samuel Haanpää, med sin krånglande rygg, kom till spel efter att ha missat sista grundseriematchen samt kvartsfinal 1 och 2. Han fick 28 minuter på planen. Kanske i mesta laget och nu blir det intressant att se vad han klarar i kvartsfinal 4.
 
 
Dessutom var det fantastiskt att ha Hajzer Ismaili på planen igen. I honom och Simon Gunnarsson finns fler minuter att plocka under slutspelets gång.
 
 
Text: Magnus Stråhle. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.