Dags för semifinal i Borås

 

Borås och Uppsala har just tagit sig förbi en varsin kvartsfinalserie och möts nu i den ena semifinalserien. Denna tar sin början på tisdagskvällen i Boråshallen, fortsätter på torsdag i samma arena, innan den vänder till Uppsala för semifinalmatcherna 3 och 4 på söndag och tisdag. Lagen möttes i slutspelet 2012. Den gången vann Borås med 3-2 i matcher.

En grundserie på 34 matcher (plus sex matcher i EuroChallenge) och fyra kvartsfinalmatcher är avverkade. Vi har nått fram till det näst sista steget i basketsäsongen – semifinalserien. Borås Basket har nått denna nivå förut. Två gånger till och med. Det var 2011/12 och 2013/14. Båda gångerna blev Norrköping Dolphins för svåra.
 
 
I årets semifinal är det Uppsala Basket som blir Borås Baskets motståndare. Ett lag som Borås slog ut med 3-2 i kvartsfinal den enda gången klubbarna har mötts tidigare i Basketligans slutspel (2012).
 
 
Uppsala har precis fått tillbaka Odin Lindell från en vadskada och kan ställa upp med full trupp [om man inte räknar Liam Rush, som varit skadad större delen av säsongen och nu lämnat Uppsala Basket]. För Borås är situationen inte lika optimal. Både Christian Maråker (vadskada) och Samuel Haanpää (ryggskada) missade den sista kvartsfinalmatchen mot Solna Vikings. Det är osäkert om Maråker och Haanpää kan komma till spel i semifinal 1. Däremot är det inte omöjligt att någon eller båda gör det.
 

 
Om det skulle bli fullsatt i Boråshallen i semifinal 1 så går det att se matchen via WebbTV (PPV för 99 kr) här.
 

 
Text/Intervju: Magnus Stråhle. Video: Thomas Garphammar/DANGAR. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.