Kaptensnack inför andra semifinalmatchen

 

Det är andra gången någonsin som Borås och Uppsala möts i en slutspelsserie. Historiskt sett har Borås 4-2 i matcher just nu, men i årets semifinalserie står det bara 1-0. Inför semifinalmatch 2 har lagen drabbats av en varsin allvarlig skada på en varsin nyckelspelare. Något som lagens kaptener, Chris McKnight och Rickard Eriksson, kommenterade vid onsdagens träning.

Borås Basket vann den första semifinalmatchen mot Uppsala Basket med 93-75. Därmed står det 1-0 i matcher (bäst av sju) inför torsdagens semifinal 2. Även den spelas i Boråshallen. Och eftersom det bara är en dag mellan matcherna så sover Uppsala Basket kvar i Borås och tränar i Boråshallen.
 
 
Borås tränade först på onsdagen och Uppsala direkt efter. Då passade det bra att fånga lagens kaptener, Chris McKnight och Rickard Eriksson, för ett par inför-matchen-intervjuer. Bland annat fick både McKnight och Eriksson svara på frågor om de skador som inträffade på nyckelspelare (Christian Maråker och Anton Gaddefors) under semifinal 1.   
 
 
Nu är det bara att hoppas att båda lagen är redo att återuppta semifinalbataljen på torsdag kväll och bjuda på passionerad underhållning. Uppkast i Boråshallen klockan 19:04. Om du inte har möjlighet att komma så går det att se matchen på WebbTV (borasplay.se).
 

 
Text/Intervju: Magnus Stråhle. Video: Thomas Garphammar/DANGAR. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.