Taggat för semifinal 3

 

Efter de två inledande semifinalmatcherna i Boråshallen har Borås Basket skaffat sig en ledning på 2-0. Detta betyder att laget har ett ypperligt läge inför fortsättningen. Uppsala Basket är med all säkerhet inställt på att försvara sin hemmaplan. Samtidigt smids planer från Boråshåll att försöka stjäla minst en match i Fyrishov.

Borås Basket försvarade Boråshallen föredömligt i både semifinal 1 och 2. Laget hade sedan frivillig skotträning på långfredagen, på påskaftonen var träningen obligatorisk och relativt lång, efter den följde en videosession och på söndagsmorgonen lyfter flyget mot Uppala. Tio spelare gör resan och 16:04 på söndagseftermiddagen spelas den tredje semifinalmatchen.
 
 
Uppsala har stor press på sig att leverera på sin hemmaplan nu. Men man har klarat av sådant förut. Faktiskt så sent som vid förra säsongens semifinalserie mot Södertälje Kings. Den gången ledde Kings med 2-0 i matcher, innan Uppsala kvitterade via två raka segrar i Fyrishov.
 
 
Borås behöver inte vinna i Uppsala. Faktum är att det räcker med hemmavinster för att gå vidare. Men det hade varit bra att sno i alla fall en match. Då finns nämligen läget att avgöra hemma på fredag.
 
 
Sportsground sänder semifinal 3 och sändningen finner du på portal.sportsground.tv
 
 
Text: Magnus Stråhle. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.