Borås har planen klar

 

Det blev förlust med 17 poäng i den tredje semifinalmatchen och efter det fanns inga glada miner i Borås-gänget. Men efter att laget sett matchen på video och analyserat detaljerna så är känslan redan mycket bättre. Det finns handfasta och konkreta områden där Borås, med relativt enkla medel, kan svänga semifinalserien till sin fördel.

Man pratar om att basket är basket. Att planen i alla arenor är 28 meter lång och 14 meter bred. Och att korgen alltid sitter exakt 305 centimeter över golvet. Ändå är skillnaden enorm när det gäller hemma- och bortamatcher i denna semifinalserie mellan Borås och Uppsala. Supportrarna till dessa två publiklag blir en faktor som hemmalaget får energi ifrån, samtidigt som de blir något av en sjätte spelare som bortalaget måste blockera ut.
 
 
Borås Basket kommer inte att kunna göra någonting åt Fyrishovs publik i den fjärde semifinalmatchen. De kommer att finnas där och antagligen vara ännu fler. Men man kan göra andra saker bra. Man kan rätta till detaljer som gör det svårare för Uppsala. Lägga fokus på att göra de små sakerna konsekvent. I förlängningen kan det få effekten att publiken blir en mindre faktor och att Borås, när 40 minuter är spelade på tisdagskvällen, kan resa hem med matchboll i semifinalserien.
 
 
Vid seger kan Borås alltså avgöra hemma på fredag. Vid förlust är serien plötsligt helt jämn.
 
 
Semifinal 4 sänds av Sportsground (PPV) här. Uppkast: 19:04.
 
 
Text: Magnus Stråhle. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.