Semifinal 5

 

JJ Miller kan inte vänta. Han har analyserat färdigt och grämer sig över att han inte gjorde saker och ting annorlunda i en mängd situationer under semifinal 4. Miller skulle helst av allt spela semifinal 5 redan nu. Men han kommer att få ge sig till tåls. Fredag kväll klockan 19:04 är det som gäller och då kommer Borås Basket att vara redo för kamp.

Det gäller att vinna nästa match. Så tänker JJ Miller och spelarna inför varje match. Nästa match i det här fallet är semifinal 5 och den spelas i Boråshallen. Skönt det, för där får Boråsspelarna energi från sin egen publik. Förhoppningsvis kan den räcka för att pressa fram de där sista procenten vilja som krävs.
 
 
Med serien kvitterad till 2-2 så kan man räkna om lite. De första fyra matcherna kan på sätt och vis läggas åt sidan. Nu är det först till två vinster som gäller, med en match i Uppsala och potentiellt två matcher i Boråshallen. Bäst av tre, om man så vill.
 
 
Förutom betydelsen av att kontrollera returtagningen så pratar JJ Miller om vikten av att vinna lösa bollar, 50/50-bollar och returer. Energin måste finnas där. Samuel Haanpää var sjuk under semifinal 4, men har förhoppningsvis repat sig till fredagens match.
 
 

 
 
Uppkast i Boråshallen klockan 19:04 på fredagskvällen. Om du inte har möjlighet att komma så går det att se matchen på WebbTV (borasplay.se).
 
 
Text/Intervju: Magnus Stråhle. Video: Thomas Garphammar/DANGAR. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.