Säsongsavslutning med härlig gemenskap

 

Borås Baskets säsong tog slut lite tidigare än alla Boråsare egentligen ville. Efter 2-4 i semifinalserien mot Uppsala blev det ingen finalplats. Nu finns den utmaningen kvar till nästa säsong. Ändå var 2014/15 långt ifrån ett misslyckande och i veckan höll föreningen avslutningsmiddag med seniorlag och arrangemangsfunktionärer.

Borås Basket skrapade ihop 50 poäng i grundserien och placerade sig tvåa för andra året i rad. 2014/15 var även säsongen då klubben debuterade i EuroChallange. Tre vinster och tre förluster blev facit, vilket som får anses som väl godkänt. I Basketligans slutspel lyckades man slå ut Solna i kvartsfinalrundan, innan Uppsala blev lite för svåra i semifinalserien.
 
 
Detta var en väldigt kort sammanfattning av lagets prestation. Funktionärerna lyckades också. Kanske ännu bättre till och med, då Borås Basket för andra gången på tre säsonger tilldelades priset för bästa matcharrangemang.
 
 
Vad kunde då passa bättre än att båda grupperna hade en gemensam säsongsavslutning? Knappt hundra personer samlades för äta middag, lyssna på tal, se säsongssammanfattningen på storbild samt tävla i klubbchefen Magnus Ericssons mycket speciella musik-quiz. Stämningen var väldigt trevlig och det gick nästan att känna hur klubbkänslan stärktes under kvällen.
 
 
Den som vill se den sammanfattande säsongsvideon kan göra så här.
 
 
Text/Foto: Magnus Stråhle.