Darboe blir kvar

 

Det hände i Frankfurt i matchens sista sekund. Adama Darboe sköt Borås till seger mot mäktiga Skyliners. Gör man något sånt under sina första månader i en klubb så har man fått en utmärkt start. Darboe fortsatte genom att vara en av lagets mest allsidiga spelare, med hög skottprocent från alla distanser. Nu har Darboe och Borås Basket kommit överens om nytt kontrakt för 2015/16.

Adama Darboe, som är en dansk comboguard på 190 centimeter, visade upp många bra siffror under sin debutsäsong hos Borås Basket. Med pågående slutspel är han fortfarande sjätte bästa spelare i Basketligan i både assists och straffkast. Darboe ligger dessutom väldigt nära basketens klassiska 50/40/90-klubb. Den där man ska sätta minst 50 % på tvåor, 40 % på treor och 90 % på straffkast. 53.76, 42.25 och 86.54 är hans totala rad efter 43 matcher.  
 
 
-Trepoängsskyttet är en viktig del av dagens basket. Det är svårt att vinna matcher om man inte har spelare som är effektiva från den distansen. I Adama Darboe säkrar Borås Basket upp den kompetensen. Hans 42.25 % är åttonde bäst i hela Basketligan, säger Borås Baskets sportchef Jonas Larsson.
 
 
-Att stanna i Borås var mitt förstaval. Jag gillar verkligen Borås Basket och alla som är involverade runt klubben. Sedan är det ingen tvekan om att jag var besviken över att förlora semifinalserien i år. Nästa säsong tror jag att vi tar nästa steg. Visst kommer vi att tappa några spelare. Dessa kommer jag att sakna på och utanför planen, men vi kommer att ha en bra stomme som stannar kvar. Och med några nyförvärv är jag säker på att vi kommer att bli starka, säger Adama Darboe.
 
 
Därmed har Borås Baskets trupp inför 2015/16 växt lite till. Från att endast ha innehållit Mike Palm och Fredrik Andersson så finns nu alltså Adama Darboe också kontrakterad över ett år.
 
 
Här är ett videoklipp av Adama Darboe, fångat från läktaren, av en supporter.
 

 
Text: Magnus Stråhle. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.