Värdemätare och klassiskt rivalmöte i Boråshallen

På tisdagskvällen möts Borås Basket och Norrköping Dolphins – två av tre obesegrade lag i årets Basketligan herr. För Borås, som hittills mött EcoÖrebro och Malbas, blir denna match den första riktiga värdemätaren. Norrköping brukar alltid locka stor publik i Boråshallen och föreningen hoppas att denna match inte blir ett undantag.

 

Det finns historia när det gäller matcherna mellan Borås Basket och Norrköping Dolphins. Allt började 2008 när lagen möttes i grundseriens sista omgång. I potten låg den sista slutspelsplatsen. Vinnaren gick alltså till kvartsfinal medan förloraren tvingades ta tidig semester. Dolphins vann på sista skottet i förlängningen den gången – en trea av Gee Gervin.

 

Sedan dess har de båda klubbarna drabbat samman många gånger, inklusive fyra slutspelsserier. Dolphins har slagit ut Borås varje gång lagen har mötts i slutspelet. Så var det även under Omar Krayems förra sejour i Borås Basket. Detta minns han väl, som du kommer att märka i videon nedan.

 

Inför: Borås-Norrköping, med Omar Krayem

 

Borås Basket kommer till spel utan långtidsskadade Fredrik Andersson.

 

Text: Magnus Stråhle. Video: Thomas Garphammar/DANGAR. Foto: Jörgen Jarnberger/jpixfoto.se