Två RM-matcher avklarade i Kinnahallen för F15

Marbo och Borås Basket som samarbetar under årets riksmästerskap för flickor födda -01 har nu spelat två av sina fyra matcher under första omgångens RM. En i fredags mot Lobas som har sitt säte i Lomma, och en idag mot Södertälje.  
 
Första matchen mot Lobas var en riktig kanon. Bra insats från samtliga i Marbo/Borås!
 
Även om första perioden var riktigt bra så var båda lagen lite nervösa. Samtidigt lite extra nervöst för boråstjejerna Felicia och Hodan som inte var helt hemma i hur marbotjejerna spelar i alla lägen. Första perioden var hur som helst bra och spelmässigt jämn. Perioden slutade med litet övertag för Marbo/Borås, 16-13.
 
I pausen inför andra perioden samlade coacherna Lena, Eva och Fredrik ihop tjejerna och verkade träffa rätt. När väl andra perioden startade kom Marbo/Borås ut tuffare, starkare och rappare. Där sattes hög defensiv press som Lobas inte riktigt kunde hantera, samtidigt som det framåt skapades lite större ytor och friare lägen. Andra perioden slutade 22-12 – och i halvtid stod det 40-25. 
 
Tredje och fjärde perioden fortsatte ungefär som i andra, tufft för Lobas mot det starkare hemmalaget. Period tre slutade 22-11 och period fyra 22-12. Slutresultatet skrevs till imponerande 84-48 till hemmalaget. 
 
Matchens lirare blev Stina Almqvist med sina 23 poäng. Boråstjejerna Felicia Modigh och Hodan Mohammed gjorde även de en kanonmatch, 15 respektive 6 poäng blev det för våra tjejer. Väl godkänt! (Emma Chill stod över matchen mot Lobas)
 
Match nummer två mot Södertälje var på förhand den klart tuffaste matchen i första omgångens RM. Och förhandsbedömningen höll, Södertälje var för starka. Även om Marbo/Borås gjorde en bra match så föll tjejerna med klara 74-31. Våra boråstjejer Emma Chill och Hodan Mohammed gjorde jättebra ifrån sig mot Södertälje och kämpade väl under alla 40 minuter. (Felicia Modigh stod över)
 
Grattis till Emma Häger som välförtjänt blev utsedd till matchens lirare!
 
Imorgon väntar avslutningsvis två nya matcher, första mot Fryshuset kl. 09:00 (Hodan står över). Andra är mot Kvarnby/Ale kl. 18:15 då alla tre boråstjejer är tänkt att spela. Vi önskar alla lycka till imorgon! 🙂