Jämtland hemma på torsdag kväll

I Basketligan finns ofta ingen tid att gräma sig över förluster eftersom det så snabbt är en ny match att ta tag i. Så är läget den här veckan. Förlust borta mot Södertälje på tisdagskvällen. Hemmamatch mot Jämtland på torsdagen.

 

Trots förlusten mot Södertälje Kings senast så tillhör Borås Basket Basketligans toppskikt. Lagets defensiv blir bättre för varje säsong och de offensiva hoten är många. Hela sex spelare i truppen snittar tvåsiffriga poäng. Omar ”The Wizard” Krayem, som saknades med feber mot Kings, är främst av alla med 17,7 i snitt. Därefter följer Christian ”Big in Japan” Maråker på 16,8 och Jakob ”Iceman” Sigurdarson med 16,5. Adama Darboe, Toni Vitali och Mike Palm ligger alla kring 12 poäng i snitt.

 

Så ser det inte ut i Jämtland Basket direkt. Där är det amerikanske guarden Corin Henry (22,3 per match) och kroatiske forwarden Dino Cinac (20,3 per match) som står för merparten av poängproduktionen. Den senare är dock ett frågetecken inför matchen mot Borås. Närmare korgen är det amerikanen Najee White som dominerar för Jämtland, med snitt på 12,5 poäng och 8,3 returer.

 

-Jämtland har en ny guard [Jaan Puidet] som blir intressant att se. Vi vet att han är bra returtagare och att han spelar fysiskt. Det verkar som att Dino Cinac är skadad, vilket antagligen betyder att Mattias Markusson får spela mer. Det blir intressant att se en av Sveriges unga talanger spela stora minuter och vad han kan göra, säger Borås Baskets assisterande coach James Pedersen.

 

Om Cinac är ett frågetecken för gästerna så har estniske guarden Jaan Puidet chansen att bli ett utropstecken. Nyförvärvet gör debut mot Borås och det finns ganska högt ställda förväntningar på honom. Pudiet ersätter skadade Srdjan Vukovic, som kan komma att vara borta ca tre månader. Om esten är tillräcklig för att Jämtland ska kunna skaka Borås Basket i Boråshallen återstår att se.

 

Inför: Borås-Jämtland, med Simon Gunnarsson.

 

Matchen Borås Basket-Jämtland Basket spelas torsdag 22 oktober med start 19:04. Biljetter köper du med fördel via borasbasket.se eller direkt i entrékassan från 18:00 på matchdagen.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Jörgen Jarnberger/jpixfoto.se