Kapfenberg är Borås motståndare på onsdagskvällen

Borås Basket är framme i österrikiska Kapfenburg och förbereder sig som bäst för den andra matchen i årets Europe Cup. Skulle man vinna även denna, och därmed stå på 2-0 inför fortsättningen, så öppnar sig stora möjligheter till avancemang förbi det första gruppspelet. 

Tisdagen blev en resdag för Borås Basket. Halv nio på morgonen lämnade gruppen Boråshallen och tog sig via Landvetter, Berlin och Wien, fram till österrikiska Kapfenberg. Laget anlände till hotellet vid 18-tiden. Efter ett mellanmål var det dags att bekanta sig med matcharenan. 

Under ledning av Pat Ryan joggade spelarna igång, kände på korgarna, sprang igenom offense, tränade individuella avslut, samt övade försvarstaktiska sekvenser. Kvällen fortsätter nu med middag och videogenomgång. 

På onsdag morgon genomför man ett enklare skottpassa och på kvällen (19:00) är det så dags för match.

Matchen via WebbTV

Text: Magnus Stråhle. Foto: Jörgen Jarnberger/jpixfoto.se