Derbymatch i Nässjö

I onsdags ställdes Borås Basket mot Europa-giganterna Foxtown i Cantù. På lördagseftermiddagen är det bortaderby mot Nässjö. Ibland är kontrasterna stora. Men matchen i Nässjö är verkligen inget att ta lätt på. Smålänningarna har lyft sig en nivå den här säsongen och har bland annat presterat fyra raka segrar under hösten.

 

Borås Basket närmar sig slutet av sin mycket tuffa novembermånad. De många bortamatcherna i Europe Cup har tagit på krafterna och truppen är lite ”banged up”. Att spela bortaderby i Nässjö känns närmast som att komma hem.

 

Men det är ett tufft KFUM Nässjö man ställs mot i derbyt på lördagseftermiddagen. Smålänningarna har visserligen förlorat sina tre senaste matcher, men det är tydligt att deras nivå har höjts ett snäpp jämfört med förra säsongen. Och fyra raka segrar, som Nässjö hade under oktober, är det inte vilket lag som helst som klarar av att sätta ihop.

 

För spelarna i Borås Basket blir matchen i Nässjö också första gången som man möter de f.d. Boråsspelarna Hajzer Ismaili och Eddie Alm (tidigare i Borås utvecklingslag) i Basketligan. Dessutom får Borås Basket extra stöd från föreningens F05-lag, som ska möta Nässjös motsvarighet i en minimatch under halvtidspausen.

 

Nässjö-Borås spelas lördag 21 november kl 16:04 och går att se via WebbTV (PPV) här.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Jörgen Jarnberger/jpixfoto.se