HU19 vidare i USM!

Borås HU19 inledde USM med match mot Hammarkullen på lördagen. Det blev en komfortabel seger med 93-37. Alla 12 spelarna bidrog och samtliga Borås-spelare hade gjort poäng redan efter Q3. Matchens MVP blev Daniel Thuresson.

På lördag kväll väntade tuffare motstånd i form av Alvik. Alvik vann första quartern, men Borås kämpade sig ikapp och förbi. Det var en tuff och jämn match ända fram till slutet, Borås vann matchen 69-75. Matchens MVP blev John Brändmark.

På söndagen väntade gruppfinal mot Uppsala, de hade också vunnit sina första två matcher. Det blev en oerhört jämn kamp. Borås ledde med 1 poäng efter Q1, med 2 poäng efter Q2. Lagen följdes åt, under en sekvens av matchen låg Borås under med ca 10p, men kom ikapp och förbi igen. Tyvärr blåste domarna sönder matchen fullständigt, det delades ut många konstiga fouls, dock åt båda håll. Kul att se att alla spelare som kommer in kliver fram och gör bra insatser. Det är frustrerande för motståndaren när det kommer in spelare efter spelare från bänken som sätter poäng och gör ett bra jobb. Matchen slutar 77-70 till Borås, matchens MVP blev Filip Hellgren.

Här är lite sammanfattad statistik för alla tre matcher.
Mest poäng: John B 61, Daniel T 43, Jocke G och Lukas S 24.
Mest returer: Daniel T 28, Jocke G 23, John B 17,
Mest assist: Daniel 16, John B 14, Jocke G 5. 
Mest steals: Daniel T 14, John B 3, Filip H 3.

Gruppseger gör att Borås HU19 avancerar direkt till omgång 3 i USM, man slipper den tuffa gallringen i omgång 2.

Omgångens MVP i Uppsala blev John Brändmark.

Sammantaget har det varit en riktigt rolig helg. Alla 14 spelare har bidragit till gruppsegern, men en baskethelg handlar om så mycket mer än bara basket. Enjoy the passion!