Bottennapp i Sundsvall

En trött prestation. Så kan man nog sammanfatta Borås Baskets insats i Sundsvall på fredagskvällen. Gästerna inledde platt, gjorde en ansats att komma in i matchen under andra perioden, var fem poäng efter i halvtid, men tappade allt i den andra halvleken. Dragons var klart mer sugna, vann enkelt med 92-73 och gick upp på samma antal poäng som Borås.

 

Det var ett avslaget Borås Basket som klev ut på Sundsvalls sporthalls parkett på fredagskvällen. Detta visade sig i både spel och poängställning. Illa kvickt drog Dragons ifrån och hade 23-14 efter tio minuter.

 

Boråscoachen Pat Ryan bytte ut iskalle Omar Krayem och satte in unge Emil Lundstedt i början av andra perioden. Ett smart drag skulle det visa sig, då Lundstedt ganska omgående sänkte en trea till 23-17. Lundstedts andra raka trea gav 25-20. Nu var Borås på gång.

 

Men Sundsvall hade en andra växel att lägga i och skaffade sig på nytt ledningen, som mest med 12. Pat Ryan svarade med att slänga in lyckade Emil Lundstedt igen. Borås kapade underläget till 39-34 efter halva matchen.

 

Mike Palm var bra under inledningen av tredje perioden och satte 53-46 genom ett and-one-spel. Assisten stod Lundstedt för. Borås var lite på gång här, men mot slutet tog Dragons över. Charles Barton, tvåa i både poäng och assistligan, var ruggigt vass och sänkte trea efter trea. Med 1:40 kvar av tredje stod det 65-50 och Borås tog timeout.

 

Inför den fjärde perioden var läget 70-50. Omar Krayem kom in och drog i en trea till 75-58 med 8:30 kvar. Sista chansen kändes det som. Och så var det. Borås kom aldrig riktigt tillbaka in i matchen och förlorade tillslut med klara 92-73.

 

Sundsvall Dragons-Borås Basket: 92-73 (23-14, 16-20, 31-16, 22-23).

 

Poänggörare Dragons: Charles Barton 23, William Gutenius 15, Daniel Eliasson 12, Ernests Kalves 12, André Nilsson 9, Hlynur Baeringsson 8, Raymond Charles 6, Jesper Eliasson 5, Edvin Jonsson 2.

 

Poänggörare Borås: Christian Maråker 16, Toni Vitali 14, Mike Palm 12, Adama Darboe 9, Jakob Sigurdarson 7, Emil Lundstedt 6, Omar Krayem 6, Simon Gunnarsson 3.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Jörgen Jarnberger/jpixfoto.se