Detta hoppas vi på ikväll

Borås Basket förlorade som bekant mot STB Le Havre i den sista omgången av Europe Cups första gruppspel. Ikväll spelas de fem matcher som avgör Borås öde. I denna artikel har vi gjort ett tappert försök till att åskådliggöra förutsättningarna inför kvällen. Matcherna sänds via FIBA:s Youtube-kanal och det lär kunna bli dramatik in i det sista. 

Borås Basket vann tre matcher och förlorade tre. I sluttabellen i grupp E står laget därför på nio poäng. I Borås conference finns sju grupper. Alla ettor och tvåor går vidare. Samt de två bästa treorna. Det är där som Borås chans ligger. Inför kvällens matcher så är lag från fyra andra grupper involverade i fajten om att bli bästa eller näst bästa trea. Så här ser deras tabeller ut just nu. 

 

TabellEuropeCup

 

Matcherna som är intressanta har vi listat här, ihop med en notis om vad som behöver hända för att det ska gå Borås Baskets väg. Det behöver gå rätt i tre av dessa fyra grupper. 

 

DettaSkaHandaISista

 

Notera: Detta är en beskrivning av hur Borås Basket har uppfattat förutsättningarna.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Jörgen Jarnberger/jpixfoto.se