Borås föll mot nykomlingen på bortaplan

Knappt något fungerade för Borås Basket i bortamatchen mot nykomlingarna Malbas från Malmö. Det var miss efter miss efter miss. Allt medan Malbas spelade sin kontrollerade basket med stor framgång. Hemmalaget vann samtliga perioder och tillslut även matchen med imponerande 80-64.

 

Borås Basket tog sin första ledning mot Malbas (4-5) efter två och en halv minut. Men efter detta hade man ingen skottlycka och det blev missar av de flesta lägena. Därför ledde Malbas strax igen och mot slutet av första perioden blev dessutom Gustav Sundström tokhet. Han drog i sju raka poäng för sitt lag, som ledde med 18-11 efter tio minuter – en poängnivå helt i Malbas smak.

 

John Brändmark fick förtroendet från start i andra perioden och levererade direkt på ett Borås-break. Där verkade Borås vara lite på gång. Efter tre och en halv minuter stod det 24-22 och Malbas valde att ta timeout. En timeout som gav effekt, då Malbas snabbt gick ifrån till 29-22. Naturligtvis var det Borås tur att ta timeout nu. Gästerna provade med zonförsvar, dock utan större framgång. Med 2:12 kvar av halvleken satte Jakob Sigurdarson en trea – hans första poäng i matchen. Ett efterlängtat tecken, men det var Malbas som hade 41-31 inför den tredje perioden.

 

I den tredje perioden hade Sigurdarson fortsatt förtvivlat svårt att sätta skotten. Med 4:18 kvar satte Fredrik Larsson 53-35 för hemmalaget – panik hos Borås Basket och givetvis timeout. Mike Palm och Adama Darboe satte sedan en varsin trepoängare till 57-42. Men efter dessa två fullträffar var det åter mycket svårt för Borås. Visserligen gjorde inte heller Malbas så mycket framåt, men å andra sidan njöt de redan av en stor ledning (59-45) efter tre perioder.

 

I fjärde perioden lossnade det lite för Sigurdarson, genom att han började ta bollen till korgen. Med 5:24 kvar av matchen stod det 67-53. Då klev Malbas-guarden Darion Rackley fram och drog i både en trea och en dunk, till 72-53. Där och då var det över för Borås. Malbas gjorde en riktigt bra match och vann till slut med imponerade 80-64.

 

Malbas-Borås Basket: 80-64 (18-11, 23-20, 18-14, 21-19).

 

Poänggörare Malbas: Darion Rackley 17, Carl Engström 16, Gustav Sundström 11, Fredrik Larsson 11, Connor Miller 9, Alexandar Danilovic 8, Niklas Sellin 4, Tobias Sjöberg 2, Kristoffer Gafor.

 

Poänggörare Borås: Christian Maråker 17, Mike Palm 11, Jakob Sigurdarson 9, Adama Darboe 8, Omar Krayem 7, Emil Lundstedt 5, John Brändmark 4, Toni Vitali 2, Simon Gunnarsson 1.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Jörgen Jarnberger/jpixfoto.se