En vinst och en förlust blev facit för P03 i lördags

Första matchen åkte vi till Arenan i Skene för att möte Marbo i HU14C. Det blev en otrolig jämn match hela tiden, det var två goa gäng som möttes. Det var en bra stämning i båda lagen och jag tror att de flesta tyckte det var roligt att spela, kanske allra mest för Borås eftersom vi fick revansch från förra mötet och gick segrande ur matchen med tre poäng.  Det var mest tillfälligheter som gjorde att Borås kunde vinna denna jämna match. Detta var vår första vinst och grabbarna var jättelyckliga, även vi coacher och övriga föräldrar var stolta. Men Marbospelarna visade en god moral efter matchen trots den knappa förlusten.
Resultatet blev 54-57 (18-14, 13-17, 11-14, 12-12)
Poänggörare Borås: Joel 22, Adam 19, Ludvig 4, Alexandros 2, Filip L 2, Liam 2, Spiros 2, Elias K 2 och Philip K 2. Övriga som var med: Elias Ki, Tarik och Carl.

Fil 002 (1)Fil 000Fil 003

Andra matchen fick vi tillbringa i Gothia Arena i Västra Frölunda. Där mötte vi Högsbo och vi var otrolig revanschlystna sedan förlusten hemma med 1 poäng. Även jag som coach hade stora förhoppningar på en vinst här. Men matchen var jämn i två minuter och sedan blev vi helt överkörda. Nu hade Högsbo några spelare som inte var med förra gången men ändå tycker jag Högsbo har utvecklats otroligt mycket på ett år. De är otroligt duktiga i 1-1 defense där de sätter ordentligt press på våra guards. Sedan hade de två spelare som var huvudet större än våra längsta. Och det utnyttjade de genom att posta upp de i tre sekunders området och de fick enkla pass in och kunde då bara vända upp mot korgen och göra lätta poäng. Sedan tycker jag personligen att det är ingen utveckling för varken de eller oss när det blir en förkrossande vinst för ena laget. Men vi får ligga i på träningen och nöta på tekniken i passningar, dribbling, skotten och hålla upp farten, det var den stora skillnaden idag.
Resultatet blev 75-27 (18-5, 23-4, 15-8, 19-10)
Poänggörare Borås: Joel 10, Adam 6, Isac 4, Emil 3, Julius 2, Mirza 2. Övriga som var med: Axel, Elias R och Samuel.