Borås bestämde i Umeå

Fredagskvällens match mot Umeå Bskt var Borås Baskets tredje på fem dagar. Man skulle kunna tro att spelarna var tröttkörda efter det hårda matchandet. Men när västgötarna klev ut på parketten i Umeå Energi Arena bevisade man motsatsen. 71-101 är inga siffror man skojar bort och det är en skön seger och gå på julfirande med.

 

Inledningsminuterna var poängmässigt jämna, men Borås Basket hade något som Umeå inte hade. Nämligen utmärkt offensiv från Mike Palm och Adama Darboe. Tillsammans gjorde Palm och Darboe tolv av Borås första 16 poäng. Palm nära korgen och Darboe från långdistans. Gästerna ledde med fyra poäng efter fem minuter. Umeå kallade timeout, men det var inte mycket som hjälpte och 14-25 efter en period illustrerade tydligt att Borås var det klart bättre laget.

 

Umeå kom igen i den andra perioden och efter fem minuter hade man kapat underläget till från 23-33 till 28-33. Även om Umeå vann perioden knappt så var det Borås, med Mike Palm i täten, som dominerade fram till 41-50 i halvtid.

 

Darboe, som satte två treor i den första halvleken, pangade i ytterligare två i början av den tredje perioden och Borås ledning växte till 46-63. 52-71 gjorde Simon Gunnarsson efter en snygg passning från Omar ”The Wizard” Krayem, som totalt stod för åtta assists i matchen. 52-73 gjorde trollkarlen själv, bara sekunder senare. Matchen var på väg att rinna Umeå ur händerna.

 

55-77 med en period kvar att spela betydde att Umeås uppförsbacke var väldigt brant. Och brantare blev den efter att Borås gåt ut och fixat en run på 4-13 under de första fyra minuterna av fjärde perioden.

 

Omar Krayem hade en Instagram-post inför matchen – en bild på honom och Mike Palm med texten:

”Don’t sleep on him [Mike Palm]. He can still put up 20 and 10 in his sleep.”

Krayem fick nästan rätt. Palm stannade på 26 poäng och 10 returer. Matchen vann Borås Basket med 71-101 och visade därmed att det kan gå ganska bra att spela tre basketmatcher inom loppet av fem dagar.

 

Umeå Bskt-Borås Basket: 71-101 (14-25, 27-23, 14-29, 16-24).

 

Poänggörare Umeå: Johan Rönström 17, Yannick Anzuluni 15, Johan Pierre 11, Nathan Dawit 11, Ninib Masso 6, Jesper Hallberg 2, Albin Frank 2.

 

Poänggörare Borås: Mike Palm 26, Jakob Sigurdarson 17, Adama Darboe 16, Omar Krayem 15, Simon Gunnarsson 12, Toni Vitali 6, Emil Lundstedt 6, John Brändmark 3.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Jörgen Jarnberger/jpixfoto.se