Borås DU15 segrade efter rysare!

På förhand trodde vi på en jämn och bra match när 3:an Borås skulle ta emot 5:an Kvarnby, och förhandstipsen stämde. Det skulle till och med visa sig bli så spännande att hjärtat var på väg att ploppa ur för oss på läktaren.

När matchen väl började fick vi se två duktiga lag. Båda lagen startade med bra intensitet och vasst anfallspel. Kvarnbys längdövertag gjorde det dock svårt för Borås under korgarna. Första perioden slutade 13-17 och andra 10-10. Bortalagets två längsta spelare var svårstoppade, dessa stod för 25 av Kvarnbys 27 poäng fram till halvtidsvilan!

Känslan var dock att Borås hade lite mer att ge och när väl andra halvlek kom igång så visade Borås att man ville ikapp och vinna detta. Boråstjejerna visade upp fler kloka beslut efter paus som gav fler poäng närmare korgarna – och det aggressiva presspelet som inleddes efter paus var inte behagligt alls för bortalaget. Borås tog sig närmare och närmare och när tredje perioden var slut visade tavlan 41-41. 

Fjärde perioden blev oerhört spännande och båda lagen följdes åt hela perioden. Mycket kamp och vilja bjöds det på. Sista minuten var nervös och kaosartad med flera chanser för Kvarnby att gå förbi – och när endast några sekunder återstod fick Borås oturligt foul mot sig på offensiv planhalva. Båda lagen var i lagfoul, och två straffkast väntade för Kvarnby… 

Behöver jag säga att pulsen gick i taket för oss som stod vid sidan när Kvarnbys bästa spelare med 27 poäng i ryggen ställer sig på strafflinjen? – Ställningen var alltså 55-54 och matchuret visade 6 sekunder kvar av matchen! 

När väl straffarna sköts så studsade bollen nervöst runt på ringen båda gångerna innan den valde att försvinna bort från nätet – returen efter andra straffen blev såklart kaosartad den också. Returen hamnade en kort period hos Kvarnby som fick ytterligare ett avslut innan Hodan som till slut fick tag i bollen för Borås blev foulad på slutsignalen. Hodan kunde lugnt fastställa slutresultatet till 56-54 efter en satt straff och slut på tid, PHEW! 

En bra och spännande basketmatch fick alltså sätta punkt för den här höstserien – Grattis till en fin tredjeplats!

GOD JUL alla! 🙂