HU17 hade 0-0 efter drygt sju minuter i första perioden!

En mycket rafflande match ägde rum under lördagsmorgonen i Hammarkullenhallen mellan tuffa boys från Hammarkullen och tuffingar från Borås Basket. Matchen var planerad att starta klockan 10.00 men försenades då ordinarie vaktmästaren drabbats utav sjukdom och hans ersättare var svår att väcka.

När matchen slutligen började en kvart senare än väntat sattes Borås Basket på prov. Vi hade 5-6 spelare som var lite hängiga under veckan samtidigt krävdes en vinst för att säkra seriesegern.
Matchen började något unikt jämfört med tidigare omgångar under säsongen. Efter dryga sju minuter in i matchen står det fortfarande fotbollssiffror 0:0, efter ett mycket kompakt försvarsspel från båda sidorna och fantastiskt många missar.
Men då skedde någonting, som vid det tillfället liknade en blixt från klar himmel – nollan spräcktes till slut. Det var Hammarkullen som tog ledningen med 2-0. Efter det tillfället började matchen ta en viss riktning framåt men första quartern avslutande minuter var relativt medioker. Första quartern slutade slutligen 7-4 till Hammarkullens favör.

I andra quarten kom båda lagen ut med en helt annan inställning och man kunde omedelbart känna att matchen tog en ny fart . Borås började starkt och knep ledningen och ångade sedan på för att dra ifrån ytterligare. Borås kändes vid flertalet tillfällen väldigt trygga i sin ledning och trodde att det skulle komma att bli en lätt match . Men vi hade under hela matchen svårt med Hammarkullens välorganiserade 3-2 zonförsvar där de 2 meter långa killar som där bak kändes som ”mission imposible” att passera. Till detta ska vi tillägga att vi inte lyckades sätta ett enda långskott. Men till sist kunde Borås med relativ säkerhet knipa segern i quartern med tio poäng emot Hammarkullens två.

I tredje quarten kom Hammarkullen ut som ett helt nytt lag med ny inställning, samma defensiva taktik och även styrka. Till en början kom de ikapp Borås då till synes säkra ledning och vände sedan matchen till sin egen favör efter många snodda bollar samt en hel del fina långskott. 16:8 till Hammarkullen.

I den fjärde och sista quartern av matchen gick Borås med ett underläge på tre poäng och började känna trycket smyga sig in. Vi började gnälla på domare något som vi är överens om att vi absolut inte ska göra. Efter en knackig inledning utav quarten började poängen trilla in mot slutet, Edvin tryckte in dem helt enkelt med ren vilja. Matchen tog flera svängningar innan vi kunde pusta ut. Borås kunde till slutet säkra ledningen, vinna matchen och i och med det titulera sig som seriesegrare i HU17b höst. En vinst i raden som vi ska glömma helt enkelt.
Med det sagt avslutar vi säsongen med en ”tummen upp” för Hammarkullens tappra instats och ett stort grattis till oss – Borås Basket HU17.

Hammarkullen Basketklubb – Borås Basket 33-40
(7-4;2-10;16-8;8-18)
Plats: Hammarkullenhallen
Tid: 10.15
Poäng: Edvin 23; Daris 11; Lorenzo 4; Assil 2

Skrivet av:
Emil Österberg Hadziavdic

God Jul på Er