Toppmöte i Stadium Arena

Borås Basket reser till Norrköping och match mot Dolphins i Stadium Arena på onsdagskvällen. Detta blir en match mellan Basketligans tvåa och trea, där endast två poäng skiljer lagen åt. Matchen är både prestigefull och viktig inför slutspelspositioneringen.

 

Joakim Kjellbom.
Micke ”La Bomba” Lindquist.
Johnell Smith.
Rickard Eriksson.

 

Där mönstrar Norrköping en av Basketligans mest rutinerade kvartetter. Lägg därtill nyförvärven Zarko Jukic och Tim Schüberg och man förstår att rookie-headcoachen Adnan Chuk har en spännande mix att jobba med. Och Dolphins har gjort det väldigt bra hittills. Bara ”plumpen” senast mot Jämtland står ut som negativ. Å andra sidan är det väl just i matcher efter en ”plump” som ett basketlag är som mest farligt?

 

Borås Basket har bara kunnat matcha åtta man i de senaste matcherna och med den nedkortade truppen har det blivit tunga minuter på många spelare. Om Christian Maråker kan vara med och avlasta mot Dolphins är fortfarande oklart. Säkert är dock att Fredrik Andersson och Christoffer Almstrand kommer att missa matchen på grund av knä- respektive axelskada.

 

Norrköping Dolphins-Borås Basket spelas onsdag 30 december med start 18:34 och går att se via WebbTV (PPV).

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Jörgen Jarnberger/jpixfoto.se