Derbydags på hemmaplan

2016 års första match är en hemmamatch och dessutom ett derby. Headcoach Pat Ryan har två önskningar: En är att Borås vinner. Den andra är att Christian Maråker är tillbaka i speldugligt skick efter skadeproblemen.

 

Borås Basket och KFUM Nässjö har en rivalitet som är inne på sin fjärde säsong i Basketligan nu. Lagen möttes första gången den 21 november 2012 och då vann Borås Basket på Nässjös hemmaplan med siffrorna 85-103. Sedan dess har lagen mötts ytterligare tio gånger i Basketligan. Borås leder maratontabellen med 9-2. Senast Nässjö slog Borås var den 27 februari 2014.

 

9-2 kan tyckas övertygande, men faktum är att det nog aldrig varit mer ovisst inför ett derby mellan Borås och Nässjö än den här gången. Borås Basket har inte gått spikrakt uppåt, som man brukar, under hösten. Istället har det blivit ”mänskliga” elva segrar på 16 matcher och en tredjeplats i tabellen. Samtidigt har Nässjö gjort sin bästa höst någonsin och redan vunnit sju matcher.

 

Borås vann säsongens första derbymöte med tolv poängs marginal. Detta spelades i Nässjö Sim- och Sporthall. En som är nöjd över att få spela hemma igen är Borås Baskets headcoach Pat Ryan.

 

-Det känns bra att inleda det nya året på hemmaplan. Om vi kan göra det med Christian Maråker tillbaka i laget och med en vinst så skulle det kännas väldigt bra, menar Pat Ryan.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Jörgen Jarnberger/jpixfoto.se