”Tvivlar inte på att vi kommer att vända”

Hur översätter man den tändning och inspiration, som Borås Basket lyckas uppbringa inför matcher i FIBA Europe Cup, till en match i Basketligan? I det här fallet en bortamatch mot Jämtland i Östersund. Där har du Borås Baskets största utmaning just nu.

 

Borås Basket står inför en svår bortamatch på fredagskvällen. Det är tabellens åtta, Jämtland Basket, som vill försöka besegra de tredjeplacerade västgötarna. Jämtarna har hittills vunnit sex matcher.

 

På Jämtland Baskets lista över skalper hittar vi följande lag:

 

Sundsvall

Umeå

Örebro

Malbas

Norrköping

 

Borås vill givetvis inte hamna på den listan. Den önskan är extra stark när man nu förlorat två raka matcher i Basketligan och tre i rad om man räknar in Europe Cup. 

 

För en person som följer Borås Basket kan det verka tydligt. Känslan av att laget lyckas frambringa mer fokus, inspiration och beslutsamhet vid vissa ”större matcher”. Exempelvis så spelade man otroligt bra under första halvleken mot Türk Telekom, under de först 15 minuterna mot Oostende, och under hela hemmamatchen mot Foxtown Cantú. Samtidigt blandas dessa topprestationer med bottennapp som i sista perioden mot Nässjö i söndags. Vad beror det på? Vi frågade kapten Adama Darboe.

 

Ja, det där kan faktiskt vara väldigt sant. Men jag vet inte varför det blir så. Jag tror att killarna i laget försöker vara lika fokuserade inför matcherna i Basketligan som de är i Europe Cup. Men ibland funkar det inte helt enkelt. Så är det inom idrotten. Alla vill vinna och jag tvivlar inte på att vi kommer att vända detta. Borås Basket kommer att bli framgångsrikt. Förhoppningsvis redan från och med bortamatchen mot Jämtland på fredagskvällen. 

 

AdamaDarboeJämtland

 

Jämtland Basket-Borås Basket spelas på fredag den 8 januari kl 19:04. Matchen sänds live via WebbTV: Jämtland-Borås.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Jörgen Jarnberger/jpixfoto.se