Borås har känt på Slasks arena

Borås Basket reste under tisdagen till polska Wroclaw. På onsdagskvällen vankas bortamatch mot Slask i FIBA Europe Cup – Borås tredje match i cupens Round of 32-skede och nionde totalt. Här behövs en vinst för att hänga på Türk Telekom och Oostende.

 

Slask Wroclaw har vunnit, inte mindre än, 17 polska mästerskap. Det är en mäktig skara av mästerskapsflaggor som hänger i taket på Orbita Hall – en arena med kapacitet för 3000 åskådare.

 

För Borås Basket är det vinst som gäller. Detta är ganska nödvändigt om man vill hänga på Türk Telekom och Telenet Oostende och slåss om att bli ett av 16 åtondelsfinallag.

 

Skadeläget i Borås:

-Fredrik Andersson är fortfarande inte klar med sin knäskada. Han fick sig dock ett bra rehabpass i Orbita Hall.
-Christoffer Almstrand rehabiliterar sin skadade axel och är inte tillbaka förrän om 2-3 veckor.
-Simon Gunnarsson, som fick känningar i en ljumske i början av matchen mot Jämtland, väntar till efter matchdagens träning innan han tar beslut om han kan spela eller ej.

I övrigt är alla ”fit for fight”, vilket betyder att man kommer till spel med minst åtta hela och friska spelare på onsdagskvällen. Nio om Gunnarsson kan vara med.

Slask Wroclaw-Borås Basket spelas onsdag 13 januari med start 18:30. Matchen sänds via FIBA Europes WebbTV-kanal på Youtube. Länk här

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Jörgen Jarnberger/jpixfot.se