Med Boggs bygger Borås Basket bredare

Hade det inte varit för Fredrik Anderssons skada och att hans rehabilitering tar mycket längre tid än förväntat så hade Jonas Larsson kanske aldrig gjort den här värvningen. Men nu har en ny spelare anlänt till Borås. Han heter Ronnie Boggs, kan spela på tre olika positioner och är ivrig att få sätta igång med att hjälpa Borås Basket.

 

Ronnie Boggs är amerikan, 25 år gammal, 193 cm lång och spelar på positionerna point- och shooting guard samt small forward. Med andra ord är Boggs en mycket användbar och flexibel spelare som sportchef Jonas Larsson hoppas ska kunna avlasta truppen som helhet snarare än att ta speltid från någon enstaka spelare.

 

Boggs kommer närmast från spel med Köping i den svenska Basketettan. Köping, som för övrigt förtjänar ett stort tack för vänligheten att släppa Boggs mitt under säsongen.

-Jag blev väldigt överraskad när jag fick höra om Borås Baskets intresse för mig. Jag spelade för EcoÖrebro för två år sedan, men missade hela förra säsongen p.g.a. en skada. Nu var jag i Köping och försökte hitta tillbaka till mitt flow. Så detta var inget jag hade förväntat mig skulle hända, berättar en glad Ronnie Boggs.

 

Det är ganska etablerat lag som Boggs kommer till. Jämfört med rollen han hade i EcoÖrebro så är det troligt hans nya roll blir lite annorlunda.

-På sikt vill jag såklart göra oss bättre i alla delar av spelet. Samtidigt vet jag att jag kommer till ett lag som redan är etablerat. Då är det enklast att jag försöker komma in och bara ger energi åt laget, till dess att vi satt min roll i laget, menar Boggs.

 

Eftersom Boggs har spelar i Basketligan förut så känner han till en del av spelarna i Borås.

-Exempelvis så har jag haft tuffa fajter mot [Adama] Darboe och [Jakob] Sigurdarson förut. Båda är bra killar och lite äldre, så det vet hur man spelar basket, ler Boggs.

 

Om allt administrativt fungerar rätt så är Ronnie Boggs redo att göra debut för Borås Basket på fredag i Luleå Energi Arena. Då kommer han att göra det med nummer 2 på ryggen.

-Ända sedan jag började spela har jag haft nummer 2. Alla mina gamla matchtröjor hänger hemma hos mamma och det är bara 2:or. Enda undantagen är ett år på college, då en senior hade nummer 2. Och i Örebro där man inte fick ha annat än 4-15, förklarar Boggs.

 

RonnieBoggs_Fakta

 

Borås Basket hälsar Ronnie Boggs varmt välkommen till föreningen!

 

Text/Foto: Magnus Stråhle.