Stark start på säsongen för Borås Basket HU17

Borås Basket – Lundby Basket 81-24
(10-2, 21-11, 26-7, 24-4)

Laget visade ingen nåd mot ett försvagat Lundby som saknade flera nyckelspelare, och detta syntes klart och tydligt efter slutsignalen.
Första perioden inleddes bra offensivt för vår del då vi lyckades göra poäng flera gånger genom att spela igenom de uppställningarna vi har gått igenom på träningarna. Dessvärre så tappade vi flera returer i försvaret då vi inte lyckades att blockera ut motståndarna. Trots detta så hade vi ett stabilt försvar då de lyckades endast göra två poäng under hela första perioden.
I andra perioden började skotten lossna från vår sida och vi lyckades göra 21 poäng på den perioden, tack vare flera kontringar som vi fick till genom vårt aggressiva man-man försvar. Däremot var denna period också den där vi tyvärr tappade flest poäng bakåt, nämligen 11 stycken.
Vi lyckades dra ifrån i den tredje perioden då det syntes klart och tydligt att Lundby-spelarna, trots deras tappra insats, inte orkade mera. Detta ledde till flera misstag vid slutet av denna period då vi lyckades gång på gång ta bollen från dem och göra poäng.
Efter tredje perioden var det matchen mer eller mindre avgjort då Lundby hade ett 27-poängs marginal att ta ikapp. Istället utökade vi ledningen genom fortsatt bra spel i försvar och flera lyckade kontringar.
Matchen slutade till slut med siffrorna 81-24, och laget visade bra laganda genom hela matchen.
Detta kan vara ett spännande vår som väntar oss ifall vi spelar lika bra som vi gjorde denna match.
Poänggörare: Hugo 16,Reko 13, Simon 11, Deniz 10, Faustas 8, Daris 8, Lorenzo 6, Carl 4, Assil 3, Emil 2

Refererat av Deniz Özden