Derbyseger i Kinnahallen för P03

Efter en snöplig förlust före jul med 2 p så var det ett revanschsuget gäng som åkte till Kinnahallen på lördagen för att möta Marbo.

Vi hade före match pratat om att vara mentalt förberedda och ha en vilja att spela försvar och kämpa på lösa bollar.

Joel fick en flygande start på 1q och kunde med högprocentigt skytte hålla Borås i förarsätet perioden ut. Men Marbo hängde ändå med och det var byte av poäng ett tag. Adam fick en smäll på knäet och tvingades vila nästan hela 1q. Överläge 16-20 som borde vart större med tanke på lägena vi fick.

I q2 ökade vi intensiteten i försvar med en lite högre press vilket gav en del enklare poäng och mindre insläppt bakåt. Kul att se att vi kan göra det lite jobbigt för motståndarlaget i uppspelsfasen även om det än så länge är i kortare perioder. Halvtidsledning 26-37.

I q3 blir spelet emellanåt lite hafsigt och vi har för bråttom att komma till avslut. Det missas dock i båda lagen och därför händer inte mycket resultatmässigt. Överlag har vi stora problem i returtagning vilket tvingar coach till timeouts. Glädjande stoppar vi i en del straffkast som är viktigt och Oskar börjar komma igång med returer och bra avslut ihop med Axel i slutet av perioden. Ställning efter q3 38-49.

I q4 fortsätter Marbo kämpa stenhårt och knaprar sakta men säkert in mycket tack vare deras fysik. Grabbarna har väldigt svårt för att hålla sig kyliga när det går mot slutet och ledningen krymptes till 4 p med ett par minuter kvar, mycket beroende på dåliga pass och onödig stress. Men efter fin löpning av Adrian med snygg lay-up och en förlösande 3-poängare av Adam gick luften ur Marklaget. Vi kunde sedan säkert spela av matchen och vinna med 52-63.

En god arbetsinsats av samtliga.
Plus för viljan att utmana och komma till avslut och periodvis bra försvar. På förbättringskontot ligger fortfarande returtagning, tålamod och passningsspelet!

Framåt mot nya, större utmaningar för P03.

Poänggörare: Joel 26, Oskar 9, Adam 8, Axel 8, Adrian 5, Isac 5, Kasper 2

Coach Zäta                                                                                                        Även publiken hade pondus 🙂

 IMG_0592 IMG_0590 IMG_0589 Claes Lengberg