Vinst för P02 mot S:T Helena

Borås startade med ett starkt försvar som tvingade motståndarna med  många turnovers. Borås skapade många fina drives men ST Helena dominerade returkampen. I början av första fick Borås många fastbreaks. St Helena hade starka avslut men hade svårt för att få i de i korgen. Det var fina cuts av Borås, speciellt när vi fick bollen till posten och postspelaren letade efter en guard som cuttade. 

I början av andra quartern är det snabbt spel och många snabba avslut och turnovers. Borås hade ett fint spel med många pass och cut. Många straffkast för båda lagen inom de 2 första minuterna. ST Helena började inte bra i andra men efter en and-one så började de få i gång ett lite bättre spel i både offense och defense. Nu fick ST Helena med sig foulen när de gick starkt på korgen. ST Helena gick på en 7-0 run och hade bra tajming i defense med många blocks på Boråskillarna. Det var mycket slarv från båda lagen med många stegfel och förningar id dribbling. Det som saknades med Borås var kommunikation, speciellt i offense, det hände ofta att det var 3 personer på samma sida. Borås missade många öppna skott som borde hu suttit. I slutet får Borås till flera snabba avslut och gör en 6-0 run under 1 minuts tid. 

Borås inleder tredje quartern med många turnovers medan ST Helena inleder med starka drives som medför poäng. Borås hade ett bra spel men lyckades inte med avsluten. Borås fortsätter att kommunicera dåligt på plan. I mitten av perioden börjar Borås hitta den öppna gubben ganska ofta men man måste förbättra passningarna. ST Helena börjar även foula mycket vilket gör att Borås får många straffkast. Nu börjar även Borås få igång både sitt offense och defense. Många blocks i slutet av tredje, samt många offensiva returer av Borås. 

I början av fjärde quatern startar båda lagen med ett bra spel och hittar lätta avslut. ST Helena förbättrade sitt försvar efterhand genom att tvinga Borås att ta dåliga skott. Borås tar en timeout efter att ST Helena haft flyt i sitt spel. Efter Gastons and-one så började de se ut som att ST Helena började ta ikapp. Borås hade bara en 9 poängs ledning när det var 5 min kvar på matchen. 3 min kvar står det 64-55 till Borås. St Helena tar timeout och efter det börjar man med en helplanspress men Borås har inga problem med pressen och gör lätta poäng när de passar upp bollen. Det är mycket slarv för st Helena, dem gör många stegfel som ger Borås bollen och kan hålla undan och vinna med 66-57.

Med isländska ögon
//Dagur