HU17 var på besök i Stockholm och spelade USM

Förutsättningarna för Borås/Marbos killar var att det gällde att vinna båda matcherna i omg.2 för att få spela vidare i USM för HU17. Vi skulle möta Fryshuset på Lördag kväll och Luleå på Söndag morgon.

Vi åkte upp till Stockholm på Lördag morgon och vi fick bra förberedelser för första matchen. Vi var i Engelbrekt Lördag morgon för en väldigt lugn shoot around, sen åkte vi till Stockholm och vi kunde i god tid checka in på hotellet för att ladda för match mot tuffa Fryshuset som vi visste är väldigt bra.

Match 1.
Borås-Fryshuset 38-79
(23-7,17-12,7-14,5-32)
Poäng Borås : Oskar Palmqvist 17, Johan Andersson 6, Max Lundström 5,Simon Matsson 5, Jacob Corbe 3, Amar Kocan 2

Recap:
Tyvärr har vi alldeles för mycket respekt för Fryshuset och vi får inte riktigt den början vi hade behövt. Fryshuset rivstartar och drar ifrån i Q1 och vi tvekar lite för länge och dribblar lite för mycket när vi ska agera, och när vi möter så duktiga spelare så räcker det med att tveka lite så är oftast läget/passet eller situationen förbi. Vi ligger under med 23-7 efter första Quarten. Men vi snurrar in spelare och får upp en hög energi Q2 och Q3 och även om vi inte lyckas göra så mycket poäng så spelar vi ett bra försvar och efter att vi vinner Q3 med 14-7 så står det 47-33 till fryshuset, och vi har lite häng. Men sista faller vi ihop ganska kraftigt och Fryshuset rycker stort och vi mäktar bara med 5 p i Q4 och förlorar rätt stort till slut.

Noterbart är att Beni Fungula i Fryshuset har ett par monsterdunkar under matchen, men att även att vår Oskar Palmqvist har en riktigt fet breakaway dunk i denna matchen.

Match 2.
Borås-Luleå 81-72
(16-5,25-23,20-21,20-22)
Poäng Borås: Oskar Palmqvist 27, Max Lundström 11, William Thordsson 9, Johan Andersson 7, Simon Mattson 4, Edvin Larsson 4, Amar Kocan 3, Daris Osmanbegovic 2, Erik Nordgren 2, Faustas Nazarovaz 2.

Recap:
I dag blev det rivstart till skillnad mot igår, ingen tvekar i skottlägen utan skjuter direkt när dom är öppna, bra defense från början och vi leder med 16-5 efter Q1 och det känns ganska bra. Men Luleå spelar upp sig, detta är deras första match och när dom kommer igång så visar dom sig vara ett väldigt snabbt lag som lyckas göra mycket poäng på snabba uppspel. Vi håller en ganska komfortabel ledning i halvtid och leder efter Q3 med 12 poäng. Men sen blir det ganska spännande i Q4 då Luleå kommer ikapp och vår ledning är nere i 2 poäng ett tag. Men Oskar kliver fram och gör 11 poäng sista 3 minuterna och Johan sätter en trea som avgör det hela och vi är glada att äntligen vinna en match i USM även om det var slutet på USM resan för detta gäng i år.