Allt att vinna i Ankara

Borås Basket befinner sig i Ankara, där man som bäst förbereder sig för match mot turkiska storlaget Türk Telekom. Nederlagstippade redan från början och utan en frisk Omar Krayem så har västgötarna allt att vinna på onsdagskvällen. 

 

Det blir en något annorlunda startuppställning för Borås Basket på onsdagskvällen i och med att Omar Krayem är sjuk och kvar hemma i Sverige. Pat Ryan har givetvis tankar kring detta och en trolig ersättare klar. Men definitivt beslut fattar han inte förrän timman innan uppkast ikväll.

 

Enligt coach Ryan är det viktigt för Borås Basket att spela fokuserat i försvaret, kontrollera den defensiva returtagningen och stå upp bra i en-mot-en-försvaret. Offensivt vill man flytta bollen snabbt från sida till sida och på så vis öppna upp Ankara-försvaret.

 

Knappast någon utanför laget och coachstaben tror att Borås ska kunna besegra Türk Telekom i Ankara. Ett läge som Pat Ryan omfamnar och ser som en utmaning.

 

-Vi är i Ankara i slutet av januari och spelar mot ett europeiskt storlag som säkert har en budget på 20 miljoner Euro. Vi har allt att vinna, skrattar Pat Ryan.

 
Türk Telekom-Borås Basket spelas ikväll 18:45 (17:45 svensk tid) och kan ses på FIBA:s Youtube-kanal

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Jörgen Jarnberger/jpixfoto.se