EB-sammandrag i Hammarkullen (F05)

Borås F-05 åkte till Hammarkullen med två lag – Lag Orange och lag Svart. Tyvärr fick några tjejer stanna hemma pga sjukdom, men vi lyckades ändå ställa sex stycken 05-tjejer på banan i lag orange samt fem 05-tjejer i det svarta laget. Som tur var hittade vi en 04a (Wilma) i korridoren som kunde ställa upp i det svarta lagets första match innan Wilma skulle på andra basketäventyr. Tack Wilma för uppoffringen! 🙂

Lag svart startade sammandraget med match mot tuffa Lindome F04. Där var Wilma med sin längd och erfarenhet otroligt värdefull under egen korg. Wilma ihop med övriga boråstjejer stod emot bra mot Lindomes långa och tuffa lag. Samtliga tjejer kämpade på bra och efter underläge i fem perioder så kom vi ikapp och förbi i den sjätte perioden, vinst till slut med 30-28! 

Match två för svarta laget var mot Högsbo F04, där fick vi klara oss utan Wilma. 5st 05-tjejer som krigade oerhört väl matchen igenom. Vinst med 30-19. 🙂

För lag orange blev det två tuffa matcher. Första matchen var mot långa och tuffa Lindome F04, där kämpade tjejerna väl och visade spelmässigt att dom är väl så duktiga som många 04-lag. Längdövertaget blev dock för tufft mot Lindome, förlust med ca 15-20 poäng. 

Andra matchen för lag orange var mot Lerum F04. Även där var längdövertaget för maffigt – samtidigt som Lerum är spelmässigt duktiga. Av det jag hann se innan vi lämnade Hammarkullen så var det en välspelad match med övertag för Lerum. Rapporter säger att det även blev förlust med klara siffror till slut. 

Avslutningsvis vill jag bara påpeka att våra F05-tjejer visar otrolig vilja och glöd mot de äldre tjejerna och det längre motstånd. Ser redan fram emot nästa EB. Då är vi antagligen nån centimeter längre också. 😉

Väl kämpat alla! 

F05svart3 F05svart2 F05svart