Skön avslutning för Borås i Europe Cup

I den sista av Borås Baskets Europe Cup-matcher den här säsongen lyckade laget bärga en mycket skön vinst. Omar ”The Wizard” Krayem satte, med drygt en minut kvar, en trea som skulle komma att bli ganska avgörande. 80-75 skrevs segersiffrorna till och Borås hamnade på en meriterande tredjeplats i gruppen.

 

Headcoach Pat Ryan passade, i den sista Europe Cup-matchen för säsongen, på att testa en ny startfemma bestående av Christian Maråker, Toni Vitali, Ronnie Boggs, Omar Krayem och Adama Darboe. Som vanligt kom Mike Palm från bänken. Den här gången såg han till att Borås Basket, efter en jämn förstaperiod, kunde gå till första pausen med ledning, 21-19.

 

När Borås gick upp i ledning med 28-26, knappt två och en halv minut in i den andra perioden, så tog Slask Wroclaw timeout. Men någon förändring var det inte riktigt tal om. Lagen fortsatte att följas åt poängmässigt och det stod 41-43 till Wroclaw efter halva matchen.

 

Känslan var att Borås Basket inte presterade vidare bra i den tredje perioden, men mot slutet lyckades man ändå med ett mini-ryck. Efter tre perioder ledde hemmalaget med 58-52.

 

Borås ledning hade växt till 63-58 efter 3:08 av den fjärde perioden och gästerna tog timeout. Där vände Slask. Efter timeouten gjorde polackerna åtta raka poäng, gick upp i ledning med 63-66 och det blev Borås tur att snacka igenom saker och ting i en timeout.

 

Slutet blev rafflande. Ledningen byttes flera gånger mellan lagen. Omar ”The Wizard” Krayem sänkte tillslut en tung trea (76-75) som blev ganska avgörande för matchen. ”Big Thor”, Christian Maråker, gjorde sedan 78-75 och Jakob ”Iceman” Sigurdarson ”isade” matchen från straffkastlinjen, där han satte slutresultatet 80-75 för Borås.

 

Efter: Borås-Wroclaw, med Omar ”The Wizard” Krayem

 

Borås Basket-Slask Wroclaw: 80-75 (21-19, 20-24, 17-9, 22-23).

 

Poänggörare Borås: Omar Krayem 21, Christian Maråker 15, Mike Palm 12, Jakob Sigurdarson 8, Toni Vitali 7, Ronnie Boggs 5, Simon Gunnarsson 2, Emil Lundstedt 2.

 

Poänggörare Slask: Reigarvius Williams 28, Denis Ikovlev 19, Kamil Chanas 9, Vitaliy Kovalenko 8, Mateusz Jarmakowicz 6, Francis Han 5.

 

Text/Intervju: Magnus Stråhle. Video: Dangar Productions. Foto: Jörgen Jarnberger/jpixfoto.se.